בשל-צנן-הקפא


זוהי טכנולוגיה נלוות ל "בשל-צנן", בה המזון לאחר שבושל וצונן, נארז ומוקפא בהקפאה עמוקה, בעזרת ציוד הקפאה ייחודי.
כאשר המזון קופא במקפיא רגיל, המים שבתוכו מתגבשים ונוצרים גבישי קרח (קריסטלים) הפוצעים את תאי המזון ובכך פוגעים במרקמו וטעמו. בטכנולוגית הקפאה מהירה, הטמפרטורה הנמוכה ומהירות ההקפאה, מקטינים מאוד את היווצרות הגבישים ומקטינים את הנזק למזון. מעבר לשמירה על מרקמו של המזון, ההקפאה המהירה מעכבת את התפתחות החיידקים.
במזון שטופל בבטחה והוקפא מיידית, הסיכוי לזיהום הוא נמוך מאוד.  טכנולוגיה זו מגבירה את בטיחות המזון ומפחיתה את הסיכון לצרכנים.

//accessibility