בשל-צנן


"בשל-צנן" היא טכנולוגיית ייצור המאפשרת צינון מזון שבושל מ-° 74 צלזיוס לטמפרטורה נמוכה מ-° 5 צלזיוס תוך שעתיים, בעזרת ציוד מטבחים ייחודי.
הטכנולוגיה מאפשרת שמירה על טעמו המעודן, צבעו ומרקמו העסיסי של המזון (בדומה להכנה ביתית) ושמירת מרכיבים תזונתיים ואבות מזון חיוניים.
מעבר לשמירה על מרקמו של המזון, הצינון המהיר מאט התפתחות חיידקים בעוד שצינון איטי או צינון בטמפרטורת החדר, מאפשר התפתחות מהירה של חיידקים.
בטכנולוגיה זו, המזון מדלג על השלב הקריטי של ריבוי החיידקים בטמפרטורה שבין ° 10 –° 63. הסיכוי לזיהום הוא נמוך מאוד ולכן מגביר את בטיחות המזון ומפחית את הסיכון לצרכנים.

//accessibility